Linkbuilding die werkt

Social Linkbuilding

Published May 17, 22
7 min read
Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO marketing. Als u nog niet gebruikt link building strategieën in uw marketing structuur, bent u mogelijk het missen van potentiële business. Met behulp van link building strategieën zal u helpen creëren van hoge kwaliteit SEO marketing campagnes die zal helpen uw bedrijf te laten bloeien. Maar, eerst moet je begrijpen wat het is en hoe het te gebruiken.

Wat is link building?

Link building is een strategie die webpagina's krijgt naar elkaar te linken door het verwerven van hyperlinks van andere websites en toe te passen op uw eigen site. Het helpt gebruikers te navigeren tussen verschillende pagina's op het internet. Ze helpen ook zoekmachines te kruipen tussen de pagina's op uw website. Er zijn verschillende manieren om links te bouwen. Maar als je er minstens één onder de knie hebt, kan het je een voorsprong geven op je concurrentie. In de Verenigde Staten is de belangstelling voor linkbuilding sinds 2005 met 43 procent toegenomen.

Hoe worden links gemaakt?

Aangezien links de crux zijn van link building, is het belangrijk om iets te weten over hun creatie. Een link tag bestaat uit vier delen, die allemaal samenwerken om de hele eenheid te creëren. Elk deel heeft een specifieke functie binnen de link: Het begin: het eerste deel van de link staat bekend als het anker. Het opent de link tag en geeft aan de zoekmachine aan dat er een link is die leidt naar iets anders dat erop volgt. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "a". Link doorverwijsplaats: de doorverwijsplaats geeft aan naar waar de URL verwijst. Dat kan een andere webpagina, een afbeelding of een downloadbaar bestand zijn. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "href". Als dit deel met een # begint, geeft dit aan dat de link naar een ander deel van dezelfde pagina leidt. Zichtbare tekst van de link: dit gedeelte bestaat uit een klein deel van de tekst die gebruikers op de pagina te zien krijgen als ze op de link klikken. Het onderscheidt zich vaak op een bepaalde manier van de omringende tekst. Het wordt vaak blauw en onderstreept weergegeven om aan te geven dat het een link is waarop kan worden geklikt. Sluiting: dit deel van de link geeft aan zoekmachines aan dat de link compleet is.

Hoe linkbuilding bedrijven helpt

Link building verhoogt de SEO ranking, maar het biedt ook veel voordelen voor bedrijven. Bouwt relaties op: wanneer u uw links bouwt, moet u andere bedrijven bereiken, vaak om informatie door te geven over promoties en andere activiteiten met betrekking tot uw bedrijf. Hoewel uw primaire focus voor het uitreiken is om uw link te verbeteren, zijn er ook residuele voordelen. U kunt lange termijn relaties koesteren die voor beide bedrijven voordelig is. Gastplaatsing diensten en strategieën zijn toegenomen met 112 procent in belang sinds 2005. Referral business: Sterke links kunnen zowel het verkeer naar uw site als uw ranking verbeteren. Als uw site gelinkt is aan een relevante en vaak bezochte site, kan dit ook uw verkoop stimuleren. Bovendien kunnen die verkopen gemakkelijk veranderen in terugkerende klanten, zodat u er tot ver in de toekomst de vruchten van kunt plukken. Brand building: goede link building helpt ook om uw merk te promoten. Het kan helpen om te laten zien dat u een autoriteit bent in uw vakgebied door middel van links naar relevante inhoud. Het kan ook helpen om de expertise van uw bedrijf te promoten, evenals de sterke punten van zijn goederen en diensten.

Linkbuilding Specialist Groningen

Wij adviseren om maximaal 3-4 inhoudelijke content links per week te realiseren (Wat zijn backlinks).

Iedere goede link telt, maar de vorm en inhoud van je website is net zo belangrijk voor je zoekresultaten In de beginjaren van Google was Page, Rank (uitgevonden door Larry Page) het belangrijkste criterium om de waarde van de website vast te stellen: Hoe meer Page, Rank je website had, hoe hoger hij terechtkwam in de organische zoekresultaten van Google, voor een relevante zoekopdracht. linkbuilding.Inmiddels zijn er een paar updates geweest van het Google-algoritme, – ‘Panda’ en ‘Penguin’ – en tegenwoordig houdt Google vooral rekening met de kwaliteit van de links en minder met de kwantiteit. Een heel ander verhaal dus. Staat je website in de top 30 van Google maar wil je hem helemaal bovenaan krijgen? Dat kan dankzij Keyboost.

Als ze komen van betrouwbare, waardevolle sites, beschouwt Google ze als aanbevelingen. En die vindt de zoekmachine belangrijk: hoe hoog Google je website inschat, wordt voor 50% bepaald door de vorm en inhoud ervan, voor de andere 50% kijkt Google naar links. ‘Help, er bestaan slechte links naar mijn website! Kan ik daar wat aan doen’ Als website-eigenaar heb je maar in beperkte mate controle over de backlinks - linkbuilding blog.

Maar dat betekent niet dat Google je website onherroepelijk lager inschat. Er bestaan aardig wat misverstanden over de straffen van Google in verband met backlinks. De zoekmachine zal een website die een backlink ontvangt van een domein of website met lage waarde niet onmiddellijk straffen. Google negeert die links gewoon, ook al omdat de zoekmachine niet objectief kan vaststellen of die backlinks er ongevraagd staan of aangekocht zijn.

Als je website overdreven veel ‘verdachte’ links heeft, reageert Google met een waarschuwing via Google Webmaster, met de vraag om die links te laten verwijderen of te disavowen (af te wijzen). CTR verhogen. Je krijgt altijd de kans om het nodige te doen en daarna een aanvraag in te dienen om je website opnieuw te evalueren - review linkbuilding strategie.

Startpagina Linkbuilding

Zoals gezegd dienen die dan relevant te zijn en afkomstig van sites met een hoge waardering door Google. Als je hierover twijfelt, hanteer dan de volgende criteria om te bepalen of een inkomende link van slechte kwaliteit is. Een backlink is van slechte kwaliteit: Als je ze niet snel kunt laten aanpassen omdat jij of je linkbuildingbureau niet rechtstreeks contact heeft met de betreffende sites; Als je ze tegen een laag bedrag in grote hoeveelheden kunt aanschaffen; Als ze afkomstig zijn uit landen die jij met je website helemaal niet bedient; Als de websites uit een heel andere markt komen dan die waarin jij opereert.Google Search Console doet het nog het beste, maar ook die tool loopt vaak een paar maanden achter de feiten aan - Wat betekent link building? (Linkbuilding SEO). Verschillende soorten backlinks hebben een verschillende waarde Vaak bestaat een backlink naar je website uit een stukje tekst, de ankertekst. Aan de hand van die tekst schat Google in hoe waardevol de link is.

Zorg voor verschillende soorten ankerteksten in je linkprofiel De ankertekst is de tekst waar de link in staat. Er zijn verschillende soorten ankerteksten: Een ankertekst waarin het exacte zoekwoord is geplaatst. Dit artikel gaat bijvoorbeeld over ‘backlinks kopen’. Een ankertekst met het exacte zoekwoord zou dan ook zijn: backlinks kopen.

Dat vindt Google al snel verdacht. Een tekst waarin het zoekwoord gedeeltelijk terugkomt. In ons voorbeeld zou dat zijn: de nadelen van backlinks kopen Een algemene ankertekst: meer informatie, of lees meer. Een tekst met een woord dat is gerelateerd aan het zoekwoord: inkomende links aanschaffen Een link met een merknaam erin: Keyboost Een link zonder echte tekst, bijvoorbeeld Een afbeelding met een link waarin het zoekwoord is verwerkt.

Het kost tenslotte tijd om de verschillende links te maken en te plaatsen. Anders dan bij de aankoop van backlinks. Daar wordt meestal weinig tijd besteed aan linkteksten of een natuurlijk linkprofiel. Ankerteksten met een exacte zoekwoordmatch: voor- en nadelen Hierbij komt de tekst van de backlink precies overeen met het zoekwoord waarvoor die specifieke webpagina of landingspagina geoptimaliseerd is.

Ooit was het veelvuldig plaatsen van dit soort backlinks een ‘black hat’-techniek om een bepaalde webpagina goed te laten scoren voor een bepaald zoekwoord - Hoe kom je aan backlinks?. Dat maakt het voor Google gemakkelijk om te beoordelen: als de ankertekst van te veel – of nog erger, van alle – links van andere websites precies overeenkomt met een bepaald zoekwoord, is er zeker wat aan de hand.

Seo Linkbuilding

Ankerteksten met een gedeeltelijke zoekwoordmatch, een natuurlijke techniek maar overdrijf het niet Als je webpagina geoptimaliseerd is voor het keyword ‘backlinks’, zijn mogelijke voorbeelden van deze ankerteksten: ‘Voordelen van backlinks’. ‘Meer bezoekers dankzij backlinks’, ‘Goede links via Keyboost’ of langere ankerteksten zoals ‘Een betere positie in Google dankzij een slim gebruik van backlinks’.

Maar ook hier geldt: Als er te vaak zoekwoorden in de links opduiken vindt Google het even verdacht als overmatig gebruik van die zoekwoorden op je eigen webpagina’s (‘keyword stuffing’). Zoekwoordgerelateerde ankerteksten: synoniemen en verwante keywords Dit zijn er met synoniemen van het zoekwoord waarvoor je landingspagina is geoptimaliseerd en eraan gerelateerde woorden.

Vind door een zoekwoordanalyse uit welke gerelateerde woorden op jouw zoekwoord van toepassing zijn. Generieke links (links die op zichzelf weinig inhoud hebben) ‘Klik hier’, ‘Lees hier meer’, ‘Meer info’ enz. linkbuilding starten. In de meeste tips over het schrijven van goede webcontent word aanbevolen dit soort nietszeggende links te vermijden en altijd relevante ankerteksten te gebruiken.

Voor menselijke gebruikers kunnen die links geoptimaliseerd worden zonder dat het generieke karakter verloren gaat: ‘Klik hier voor tips over backlinks’, ‘Meer info over goede backlinks’ Naakte links (meest eenvoudige en natuurlijke links, in de vorm van url’s) Deze backlinks staan in de vorm van een URL of internetadres: ‘https://www - kwalitatieve linkbuilding.

Een paar speciale links, afbeeldingen en interne links Een afbeelding gebruiken als link: kan er goed uitzien maar heeft voor Google weinig betekenis zonder alt-informatie in de image-tag het is mogelijk om van een afbeelding een link te maken, dus ook een backlink. Google en andere zoekmachines kunnen een afbeelding niet ‘zien’ en weten niet hoe relevant die is voor de externe pagina, noch voor de bestemmingspagina.

Die alt-informatie is daarom ook te beschouwen als de ankertekst van een link of een backlink. Interne links: verwijs mensen door naar de juiste plaats op je eigen website, dan blijven ze er langer en raken ze meer overtuigd Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website, interne links zijn links van je eigen website naar andere webpagina’s binnen je website.

Linkbuilding Advise

Ook de ankertekst van interne links is belangrijk. Voor meer informatie hierover: maak gebruik van de gratis analyse per dag via de SEO Page Optimizer: Vind je het verzamelen van links een te moeilijke en tijdrovende inspanning? Doe dan een beroep op Keyboost. Probeer gratis uit wat Keyboost voor je website kan betekenen en vraag de gratis Keyboost-test aan.

Stel jezelf de volgende vragen bij het beoordelen van links: Zijn de links relevant? Komen ze van websites die een verband houden met de content van mijn website of webshop? Als er alleen maar links naar je website komen van websites die niets met je bedrijf of vakgebied te maken hebben of waarvan de content totaal geen verband houdt met de content van je website of van de webpagina ervan waarnaar gelinkt wordt, dan heeft het algoritme van Google dat vroeg in de gaten (gratis linkbuilding).

De links van andere websites naar de jouwe bestaan in het ideale geval uit een goede mix van verschillende soorten ankerteksten. Dat zorgt voor een natuurlijk linkprofiel. Het is sowieso een goed idee om zuinig te zijn met links die precies het zoekwoord bevatten waarvoor je website of landingspagina geoptimaliseerd is, omdat Google wantrouwig staat tegenover die situatie.

Hoe goed is de reputatie van de website die naar mijn site linkt? Dit vindt Google heel belangrijk. De zoekmachine kijkt naar de reputatie van de webpagina (niet per se van de hele website, maar er is wel een verband) met daarop de backlink naar je website. Als de webpagina met de inkomende link een sterke reputatie heeft, is de link naar je website van hoge waarde - De Penguin update en het effect op linkbuilding.Tegenwoordig houdt Google met een heleboel andere factoren rekening – en maakt die factoren niet bekend. Er zijn services op het internet die een indicatie geven van de reputatie van webpagina’s, bijvoorbeeld Majestic SEO. Linkbuilding uitbesteden aan een bureau?. Ook de Webmaster Tool van Google is een prima hulpmiddel om te weten te komen welke websites met een minder goede reputatie links plaatsen naar je website.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een "motie van vertrouwen" van de ene site naar de andere vertegenwoordigen. In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal naar zoekmachines dat anderen instaan voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines afleiden dat de inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard is om op te duiken in een SERP. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de rankingpositie of zoekzichtbaarheid van een site. Als u iets weet over hoe SEO werkt, zult u weten dat backlinking misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het creëren van een uitgebreide SEO-strategie. In feite zou het opbouwen van backlinks van hoge kwaliteit de hoeksteen van elke SEO-strategie moeten zijn. Anders zal uw domein (en de specifieke URL die u probeert te ranken) niet door Google worden herkend als een gezaghebbende bron voor de zoekopdracht waarvoor u probeert te ranken. Toch roept dit de vraag op: moeten de links die je bouwt op publicaties staan die relevant zijn voor de niche waarin je actief bent? Het antwoord is dat het afhangt van de aanpak die je kiest. In eerste instantie, bij het bouwen van autoriteit links, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw algemene site autoriteit. Dus, als uw site heeft slechts een paar lage kwaliteit of spammy backlinks, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw totale site autoriteit en gaan voor links met de hoogst mogelijke autoriteit. Zie dit als het bouwen van een goede fundering; zonder een goede structuur op zijn plaats, zult u niet in staat zijn om uw aanwezigheid in de zoekmachines op te bouwen.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building. Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, hoge-authenticiteit sites worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks te verdienen, terwijl backlinks van lage-authenticiteit, potentieel spammy sites zijn meestal aan de andere kant van het spectrum. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om link equity wel of niet door te geven) is zeker relevant, maar onderschat de waarde van nofollow links niet helemaal. Zelfs alleen al vermeld worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven. Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Wanneer u naar een externe site linkt, kunnen de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarvandaan u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid voor zoekmachines, enzovoort), de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest de link te volgen of te nofollowen, en alle andere metatags die aan de linkpagina zijn gekoppeld, een grote impact hebben op de waarde die u toekent.

Concurrerend backlink onderzoek

Backlinks verdienen kan tijdrovend zijn. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden kunnen het moeilijk vinden om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar concurrerende backlink onderzoek om de hoek komt kijken: Door het onderzoeken van het backlink profiel (de verzameling van pagina's en domeinen die linken naar een website) naar een concurrent die al goed rankt voor uw doel zoekwoorden, kunt u inzicht krijgen over de linkbuilding die hen kan hebben geholpen. Een backlink-tool zoals Link Explorer kan u helpen deze links te ontdekken, zodat u zich op deze domeinen kunt richten in uw eigen linkbuilding-campagnes.

More from SEA, Internet Marketing

Navigation

Home

Latest Posts

Minion Verjaardagsfeest

Published Feb 05, 23
10 min read

Beveiliging Opleiding Niveau 2

Published Sep 13, 22
3 min read

Cruon Beveiliging

Published Sep 12, 22
10 min read